27 november 2018

Steigersystemen

Dit is tegenwoordig het meest gebruikte steigersysteem. Het is heel flexibel en door de unieke gepatenteerde spie-gatverbinding snel en eenvoudig te monteren. Het Layher Allround systeem is geschikt voor bijna alle soorten steigers en voor zwaardere belasting.

Layher Blitz

Het Layher Blitz-systeem is speciaal geschikt voor gevelsteigers. Met standaard onderdelen en schroefloze verbindingen kan eenvoudig en snel een goede steiger worden gebouwd. Het layer blitz systeem word vaak gebruikt bij renovatie. Denk bijvoorbeeld aan schilderwerkzaamheden.

Traditioneel steigermateriaal

De mogelijkheden met het zogenoemde traditionele steigermateriaal zijn onbeperkt. Ook zijn de huurkosten laag. Daar staat tegenover dat het neerzetten van een steiger van traditioneel materiaal wat meer tijd kost dan het bouwen van een steiger met een van de Layher systemen. Het traditioneel steigermateriaal word vaak gebruikt voor het zware werk bijvoorbeeld metselsteiger

Wij adviseren u graag welk materiaal voor uw project of klus de beste optie is.

Elke klus de juiste steiger Snel en zeker

Steigerbouw is maatwerk. Hoe zwaar wordt de steiger belast? Welk soort werk moet erop gedaan worden?

Voorbeelden van de verschillende steigers die wij plaatsen.

Ondersteuningsteiger

Steigerconstructie ter ondersteuning van een betonvloer, betonelement, staalconstructie of een combinatie hiervan. Vaak toegepast bij de bouw van tunnels, bruggen en gebouwen.

DoorwerksteigerSteiger afgesloten met krimpfolie. Hiermee kan onder alle weersomstandigheden worden doorgewerkt.

Ingesealde steiger

Steiger met krimpfolie eromheen, zodat straal-, las- of reinigingswerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd, zonder dat het gevolgen heeft voor het milieu, omstanders of objecten in de buurt. Het krimpfolie kan ook gebruikt worden om iets af te schermen of aan te kleden. Denk aan tent- en showconstructies, scheidingswanden, afzettingen, etc.

Kapconstructie

Waterdichte overkapping waarmee de steiger, en vooral ook de gevel of andere objecten onder de overkapping, droog blijven. In aanvulling hierop wordt de steiger zelf vaak afgeschermd met steigergaas dat wij in verschillende klassen wind- en waterdicht kunnen leveren.

Hoogbouwsteiger

Speciale steiger waarmee hogere gebouwen gerenoveerd of gebouwd kunnen worden.

Aanvoersteiger

Aanvoersteigers worden vaak gemonteerd naast een gevelsteiger of zelfstandig naast een gebouw, om daarmee op een gemakkelijke en veilige manier materialen aan te voeren.
Gevelsteiger

Zowel voor renovatie en nieuwbouwprojecten maar ook voor particuliere woningen.